baslik1.jpg (7323 bytes)      

market2.gif (15838 bytes)

18 ŞUBAT   2002      SAYI: 445-446

baslik2.jpg (10108 bytes)

 Site İndeksi

Haberler

Köse yazıları

Politika kazanı

Kunye

Resmi telefonlar

Biraz Gülelim


BELEDİYE İMAR REVİZYONU YAPIYOR

Körfez depreminrden bu yana inşaat ruhsatı veremeyen Bergama Belediyesi Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu'nu tamamlayarak gerekli olan imar revizyonu yaptırarak inşaat ruhsatı verebilecek.

Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu'na göre Bergama'da inşaat kat sayısı 2-3 ve 4 kat olacak.


Afyon depremi ile birlikte bir kez daha dikkatleri üzerine çeken depreme dayanıklı konutların inşaa edilmesi için gerekli olan jeolojik, jeofizik ve jeoteknik araştırmalarını tamamlayan Bergama Belediyesi 1. derecede deprem bölgesi olan Ege'de Jeolojik - jeoteknik Etüt Raporu'na göre İmar Revizyonu'na başlıyor.
Çok sayıda can ve mal kaybına neden olan ve İstanbul'da kolay kolay unutulmayacak yıkım manzaralarını akıllara kazıyan Marmara Depremi'nin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ilan edilen, deprem bölgelerinde zorunlu hale getirilen Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu'nu hazırlayan Bergama Belediyesi, bu yönde imar revizyonu yapmaya start verdi. Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu'nu belediye meclis salonunda yaptığı bir toplantıyla mimar, mühendis, esnaf ve vatandaşlara açıklayan ve bu konuda merak edilen soruları raporu hazırlayan Gürsu sismik firmasında görevli Jeoloji Mühendisi Aydın Erdoğan, Jeofizik Mühendisleri Levent Öztürk ve Nurettin Bulut ile birlikte cevaplandıran Belediye Başkanı Akif Ersezgin, "Türkiye depremlerden çok ders çıkartarak, depremle birlikte yaşamasını artık öğrenmelidir. Depremle birlikte yaşamanın en önemli adımı depreme dayanıklı konutlar inşaa etmektir. Bu noktada belediyelere büyük görevler düşmektedir. Depreme dayanıklı konut inşaa etmek için zeminin yapısını çok iyi bilmeliyiz. Bu jeolojik - jeoteknik Etüt Raporuyla belirlenir. Biz Bergama'da insan hayatına verdiğimiz önemi bu raporu hazırlamadan imar ruhsatı vermeyerek gösterdik. Bütün eleştirilere ve baskılara rağmen bu rapor çıkmadan ruhsat vermedik. Ama artık Bergama'nın zemin yapısını öğrenmiş bulunuyoruz. Afet İşeri Genel Müdürlüğünce onaylanan rapor doğrultusunda imar ruhsatı vermeye başlayacağız. Bergama Depreme dayanıklı konutların inşaa edileceği örnek bir kent olacak" dedi.
RUHSATLAR DÖRT KATA KADAR VERİLEBİLECEK
Açıklanan Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu'na göre Bergama genelinde kaç kata kadar imar ruhsatı verileceği belirlendi. Buna göre ikiye ayrılan önlemli alanlardan (ÖA1) içerisinde bulunan yerlerde imar ruhsatı 2 kata kadar verilecek. Önlemli alanlar (ÖA2) içerisinde bulunan yerlerde 3 kata kadar verilecek olan imar ruhsatı, uygun alanlarda ise 4 kata kadar verilebilecek. Öte yandan söz konusu bütün bölgeler içerisinde daha yüksek katlı bina inşaa etmek isteyenler, gerekli teknik önlemleri alarak Afet İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan TAO'dan onay almak şartıyla istedikleri kat sayısı kadar inşaat yapabilecekler. Kat kısıtlamasına gidilen önlemli alanlar içerisinde kalan parsellerdeki önerilenden fazla kat adedine sahip mevcut yapıların zemin ve yapı iyleştirmeleri yapılması ve depreme karşı güvenli hale getirilerek korunması ise raporda ön görüldü.



YANIKOĞLU II MAĞAZASI AÇILDI

(Eski Mavi Market)

 

baytak.gif (9634 bytes)

 

berg-int.jpg (4556 bytes)

 

ismetbaytak@hotmail.com

bergamakuzeyege@hotmail.com

cizgi1.jpg (425 bytes) cizgi2.jpg (579 bytes) cizgi3.jpg (545 bytes)

HER SALI GÜNCELLENİR