baslik1.jpg (7323 bytes)      

market2.gif (15838 bytes)


10 ARALIK 2001      SAYI: 436

baslik2.jpg (10108 bytes)

 Site İndeksi

Haberler

Köse yazıları

Politika kazanı

Kunye

Resmi telefonlar

Biraz Gülelim


İŞÇİ PARTİSİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI

TÜRK ÇİFTÇİSİ AB VE ABD’NİN DAYATMALARINA KARŞI  KENDİ İKTİDARINI KURACAKTIR HALKTAN KOPAN VE HORTUMCULARA  TESLİM OLAN HÜKÜMET AVRUPA VE AMERİKA’NIN DAYATTIĞI TARIM POLUTUKALARINI UYGULUYOR.

TARIMLA İLGİLİ MECLİSİN ÇIKARDIĞI KANUNLAR VE HÜKÜMETİN ALDIĞI KARARLAR KEMAL DERVİŞ’İN CEBİNE AMERİKA TARAFINDAN KONULUP GÖNDERİLMİŞTİR.

BU HÜKÜMET KENDİ ÇİFTÇİSİNE KARŞI YERYÜZÜNDE “TARIMDAN DESTEĞİMİ ÇEKİYORUM” DİYE YASA ÇIKARAN TEK ÖRNEKTİR

TEK ÇARE YAPILACAK BİR ERKEN SEÇİMLE MİLLİ BİR MECLİS VE MİLLİ BİR HÜKÜMETİN ACİL OLARAK İŞ BAŞINA GELMESİDİR.

Şeker ve tütün yasasından sonra hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında pamuk ve ayçiçeğinde destekleme primlerini kaldırması ayrıca fındık dikim alanlarına sınırlama getirilmesi kararı bu uygulamaların bir sonucudur bilindiği gibi hükümet 24 Nisan tarihinde aldığı bir kararla fındık üretimi yapılan 14 ilde toplam 100 bin dekar alanda fındık fidanlarını sökme kararı almıştı.

TÜRKİYE Dünyaya fındık ihracatının % 80 ini yapıyor ve toplam dünya ihtiyacının da % 75 ini karşılıyor 400 bin çiftçi ailesinin geçimini sağladığı fındıkta dünya pazarına hakim tek ülkeyiz.

Hükümet nasıl ki pancar ekimini yasaklayarak halka Avrupa ve ABD’nin şekerini yedirmek için yasa çıkarıp tarihe geçmişse pamuk ve ayçiçeğinde de destekleme primlerini kaldırarak çiftçinin elini kolunu bağlamaktadır. Ülkemiz tamamen Amerika ve Avrupa’nın pamuğuna ve yağına muhtaç hale getirilmiştir.

Yine hükümet IMF’ye verdiği niyet mektupları doğrultusunda aldığı bu kararlarla batının “üretme tüket” politikasına tümüyle teslim olmuş ve Türk çiftçisine pamuk ekme, ayçiçeği ekme, buğday ekme, tütün dikme, fındık bahçelerine sök kısacası üretim yapma demektedir.

IMF ve Dünya Bankasından alacağı milyar dolarlar için Amerika ve AB’ye teslim olan ve bu ülkelerin tarım ürünleri   stoklarını eritmek için yasalar çıkararak köylüden dez tecrit olan bu hükümetin yapacağı en hayırlı iş bir an önce erken seçim kararı almak olmalıdır.

Milli bir hükümet ufukta görülmüştür yapılacak bu erken seçimle Milli bir meclis ve Milli bir hükümetin kurulması kaçınılmazdır diğer emekçi kesimlerin olduğu gibi Türkiye çiftçisinin de mücadelesi Milli Hükümet rotasına kilitlenmelidir. Amerika’nın bu hükümetin zarflarından yararlanarak kurmayı hedeflediği teknotratlar hükümet formülünün boşa çıkarılması da ancak ve ancak böyle bir Milli meclis ve Milli hükümet hedefiyle bozulacaktır milli hükümetin ilk yapacağı işler şunlar olacaktır.

1-     Başta şeker yasası olmak üzere yeni çıkarılmakta olan tütün yasası iptal edilecektir.

2-     Tarım yeniden destekleme kapsamına alınacaktır.

Tarım ürünlerine üretim maliyetleri göz önünde tutularak geçerli fiyat uygulanacaktır.

Prim sistemi yeniden düzenlenecektir. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz tohum, ucuz ilaç, damızlık ve ucuz tarım aletleri sağlanacaktır.

3-     Tarımsal kitlelerin özelleştirilmesi iptal edilecektir. Özelleştirilen kurumlar yeniden kamulaştırılacaktır.

4-     Türkiye’de yeterince üretilen başta pamuk, buğday, tütün,pancar, nohut,mercimek vb. tarım ürünleri ve gıdaların dış alımına son verilecektir.

5-     Çiftçimize yönelik icra ve haciz işlemleri derhal durdurulacak. Çiftçi borçlarının faizleri silinecek ana para ise dört takside bağlanacaktır.

6-     Tarımda 5 yıllık ve yıllık ekim dikim planı uygulanacak hangi ürünün nerelerde ve ne kadar üretilmesine milli hükümet karar verecektir.

IMF ve Dünya Bankasının dayattığı tarım politikalarına karşı Türk Çiftçisinin ve Türk halkının çıkarlarını esas alan bir  Ulusal bir tarım politikası hayata geçirilecektir.

Saygılarımla

Serkan Seçkin

Bergama İşçi Partisi İlçe Başkanı

 




YANIKOĞLU II

HİZMETİNİZDE

YANIKOĞLU SÜPER MARKETİN İKİNCİ MAĞAZASI AÇILDI

(Eski Mavi Market)

baytak.gif (9634 bytes)

 

ismetbaytak@hotmail.com

bergamakuzeyege@hotmail.com

 

 

berg-int.jpg (4556 bytes)

 

cizgi1.jpg (425 bytes) cizgi2.jpg (579 bytes) cizgi3.jpg (545 bytes)

HER SALI GÜNCELLENİR