baslik1.jpg (7323 bytes)      

market2.gif (15838 bytes)

5 ŞUBAT  2001      SAYI: 392

baslik2.jpg (10108 bytes)

 Site İndeksi

Haberler

Köse yazıları

Politika kazanı

Kunye

Resmi telefonlar

Biraz Gülelim


MERHABA

ibrahim.JPG (5542 bytes)

İbrahim Baytak

BERGAMA LİSESİ

Bizim çocukluğumuzda doğal olarak bu kadar çok okul yoktu. Orta öğretim olarak, Endüsti Meslek lisesi, pratik kız sanat okulu ve sadece Bergama Ortaokulu vardı. Orta okulda 2. Sınıfta bir yıl kalmasaydım, Bergama'da lise olmadığından belki okuyamayacaktım. Çünkü lise ben ortaokulu bitirdiğim yıl açıldı. Dikili ve Kınık'ta da lise olmadığından onlarda Bergama Lisesine geliyordu. Bir de yurt açılmıştı.
İlk açılan okullar bulundukları ilin, ilçenin, kasabanın ismini alırlar. Daha sonra açılan okullara göre tecrübesi, ismi ile daha üstün, imtiyazlı ve devamlı popüler olurlar. Hep diğer okullardan başarılı olmak zorundadırlar. Değişen şartlara göre kendilerini yeniler, başarı için ne gerekiyorsa yaparlar. Herkes, bütün yetkililer de bunu normal karşılar, her desteği yaparlar. Çünkü ilk olmak, köklü olmak birçok sorumluluğu ve ayrıcalığı gerektirir.
Bergama Lisesi 2 yıl öncesine kadar şehir merkezinde ortaokul ve sonra lise olarak kurulduğu yerdeydi. Yakın zamana kadar üniversitenin en iyi okullarını Bergama Lisesinden mezun olanlar kazanıyordu. Bütün öğretmenler Bergama Lisesine tayin yaptırabilmek için çaba harcıyordu. Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler Bergama Lisesinde okuyabilmek için her yolu denerlerdi.
Şimdi Bergama lisesi yerinde değil. Bergama lisesi, son yıllarda başarısını da başka okullara kaptırdı. İdareci kadrosu, çalışanı, eğitimcisi olarak da diğer liselere göre birçok eksiği var. Öğretmenler artık Bergama Lisesinde görev yapmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünmüyor. Hatta Bergama lisesinden Anadolu lisesine veya başka liselere geçiyor. Öğrenciler de artık Bergama Lisesinine kayıt yaptırmak için eskisi gibi istekli değiller.
Bu gün Bergama Lisesinde müdürlük vekaleten yürütülüyor. Müdür yardımcılıkları vekaleten yürütülüyor. Memur olarak 1, hizmetli olarak 1 kişi çalışıyor. Okul yeni yapıldığından birçok eksikleri var, Malzeme yönünden birçok eksikleri var. Ne oldu da Bergama Lisesi üstünlüğünü, başarısını, popülerliğini kaybetti? Bütün bunda okul yöneticileri kadar, Bergama Lisesi mezunlarının okullarına sahip çıkmamasının da payı yok mu?
Bergama Lisesi mezunları olarak okulumuza sahip çıkarsak, tekrar eski başarılara imza atması içten bile değil. Günümüzde sahip çıkmak denilince akla hep para geliyor. Çünkü hükümetler artık okullara ödenek göndermiyor. Bütün ihtiyaçlar yardım ve bağışlarla karşılanıyor.
Fakat benim istediğim destek para değil. Bergama Lisesi yetkililerinden, çocuğu okuyan velilerden okulun sorunlarını öğrenip çözümü, ihtiyaçlarının karşılanması için ilçemiz yetkililerine, İl'e, bakanlığa, siyasi partilere, yöremiz milletvekillerine başvurmak, hatta baskı yapmak. Bu gün Bergamalı olup da 40 yaşından büyük kişileriden lise ve üniversite mezunlarının hemen hepsi, yaşı daha küçük olanların birçoğu Bergama lisesi mezunudur. Birçoğu belli bir meslek ve kariyer sahibidir. Siyasi partilerde belli görevleri vardır. Devletin yüksek kademelerinde görev yapanlar vardır. Herkes döneminde beraber okuduğu kişilerin nerelerde görev yaptığını bilir. Bu kişilerden destek sağlanabilir.
Bergamalı olarak, Bergama ortaokulu, Bergama Lisesi mezunu olarak bu bizlerin görevidir, borcudur. Bergama Lisesine sahip çıkmakla çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını da sağlamış oluruz.
BERGAMA LİSESİ MEZUNLARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM. HERKES NE YAPABİLİYORSA YAPMALI. BERGAMA LİSESİNİ YİNE İLK YAPMALIYIZ. BU BİZİM VEFA BORCUMUZDUR.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Şimdiki ilçe Milli Eğitim müdürlüğü binasının olduğu yer eskiden Zübeyde Hanım ilkokulu bahçesi idi. Onun arkasındaki okul binasının yerinde ise tuvaletlerimiz vardı.
Gördüğüm kadarıyla şimdi kullanılan bina İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak küçük ve yetersiz. Milli Eğitim Müdürlüğü Bergama Lisesinin eski binasına taşınabilir. Hem görkemi, hem daha büyük olması nedeniyle çok daha güzel olur. Bahçe içerisindeki diğer binalar okul olarak kullanılabilir. Bodrum katı, ve diğer 2 katta oldukça büyük 8 odası idareci ve memurlara rahatlıkla yeter.
Ortaokulu ve lise de her binasında okuduğum, yıllardır Bergama Lisesi olarak bildiğim kabullendiğim, başka bir okul olacağını aklıma dahi getirmediğim yerin hiç olmazsa ana binasının bir okul değil de İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ olmasını daha kolay kabullenebilirim.



YANIKOĞLU II

HİZMETİNİZDE

YANIKOĞLU SÜPER MARKETİN İKİNCİ MAĞAZASI AÇILDI

(Eski Mavi Market)

 

baytak.gif (9634 bytes)

 

ismetbaytak@hotmail.com

bergamakuzeyege@hotmail.com

 

 

berg-int.jpg (4556 bytes)

 

cizgi1.jpg (425 bytes) cizgi2.jpg (579 bytes) cizgi3.jpg (545 bytes)

HER SALI GÜNCELLENİR