baslik1.jpg (7323 bytes)      

market2.gif (15838 bytes)


8 OCAK  2000      SAYI: 387-388

baslik2.jpg (10108 bytes)

 Site İndeksi

Haberler

Köse yazıları

Politika kazanı

Kunye

Resmi telefonlar

Biraz Gülelim


İZMİR - BERGAMA
BELEDİYE KONSERVATUVARI YÖNETMELİĞİ

Amaçlar:
Madde 1:
a)    İzmir-Bergama Belediyesine bağlı bir müzik öğretim ve eğitim kurumu olan Bergama Belediye Konservatuvarı, öncelikle; Bergama ve yöresi halkının müzik sanatına ilişkin beğeni çizgisinin düzeyini yükseltmek, onları doğrudan müzikle ilişkili insanlar haline getirmek, gerek bireylerin, gerek ailelerin müzikle doğrudan ilgilenmesini ve bu alanda amatör bilinçle de olsa, müzikle uğraşmalarını sağlamak, dolayısıyla, toplumsal müzik bilincimizin gelişmesine doğrudan katkıda bulunmak,
b)Sanatçı, müzikolog ve müzik eğitimcisi yetiştirmek.
Madde 2:
Konservatuvar, 1. Maddede belirtilen amaçları gerçekleştirmek için, seslendirme ve gösteri toplulukları oluşturur ve aşağıda belirtilmiş bölümler açar, kurslar, seminerler düzenler.
a)Geleneksel Türk Müziği Bölümü
b)Uluslar arası Sanat Müziği Bölümü
c)Sahne Sanatları Bölümü
d)Caz ve Pop müzikleri Bölümü
e)Müzikoloji Bölümü
Adı geçen bölümlerin ve icra topluluklarının işlevleri, aşağıdaki maddelerde gösterilmiştir.
Madde 3:
Geleneksel Türk Müziği Bölümü:
Ses ve çalgı olmak üzere iki anasanat dalından oluşur. Bu bölümde; İlköğretim, lise ve lisans düzeylerinde olmak üzere birbirleriyle öğrenim bütünlüğü oluşturacak şekilde düzenlenmiş üç ayrı aşamada eğitim ve öğretim yapılır. Her aşama bitiminde öğrenciye diploma verilir. İköğretim aşamısını bitiren bir öğrenci de isterse lisans aşamasına sınav sonucu devam edebilir.
Bu bölümde ilgili birimlerine yetenek sınavlarıyla doğrudan öğrenci alınır. Bu sınavların nasıl yapılacağı ve değerlendirme esasları, Konservatuvar giriş sınavları yönetmeliğinde yazılıdır. Yetenek sınavlarına girmeye aday öğrenciler, MEB ve YÖK kanun ve yönetmelikleri doğrultusunda saptanır.
Madde 4:
Uluslar arası Sanat Müziği Bölümü:
Piyano ve Arp, Yaylı Çalgılar, üfleme ve Vurma Çalgılar, Kompozisyon ve Yönetkenlik anasanat dallarından oluşur.
Bu bölümün, piyano ve arp ile Yaylı Çalgılar (kontrabas dışında) Anasanat dallarında, ilköğretim, lise ve lisans düzeylerinde olmak üzere birbirleriyle öğrenim bütünlüğü sağlayacak biçimde düzenlenmiş 10 (on) yıllık bir öğrenimi kapsar. Bu sanat dallarına giriş, Yetenek ve Yatkınlık Sınavı ile yapılır.
Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı ile Kontrabas Sanat Dalında, lise ve lisans düzeyinde olmak üzere, birbirleriyle öğrenim bütünlüğü sağlayacak biçimde, iki ayrı aşamada eğitim ve öğretim yapılır. Her aşamanın sonunda öğrenciye diploma verilir.
İlköğretim aşamasını bitiren öğrenci, arzu ettiği taktirde lise aşamasına, lise aşamasını bitiren öğrenci ise lisans aşamasına giriş/kabul sınavını başarmak koşuluyla devam edebilir. Giriş, Yetenek ve Yatkınlık Sınavı ile yapılır.
Kompozisyon ve Yönetkenlik anasanat dallarına, Konservatuvar lise mezunları ile, bu düzeyde müzik bilgi ve yeteneğine sahip lise mezunları arasından ön kayıt sistemi ve yetenek sınavı ile öğrenci alınır. Önkayıt için, adayların en az 120 (Yüzyirmi) eşit ağırlıklı ya da sosyal ÖSS puanı almaları gerekir. Konservatuvar mezunları, ÖSS sınavına girmeden doğrudan yetenek sınavına alınırlar.
Yönetkenlik Anasanat Dalı için, Konservatuvar piyano Anasanat Dalı mezunları tercih edilir. Bu Anasanat Dalı, ilk iki yıllık temel eğitimden sonra, koro ve orkestra yönetkenliği sanat dallarına ayrılır.
Kompozisyon ve Yönetkenlik Anasanat Dallarında lisans düzeyinde eğitim ve öğrenim yapılır.
Uluslar arası Sanat Müziği Bölümünün tüm anasanat ve sanat dallarına Yetenek ve Yatkınlık Sınavı ile doğrudan öğrenci alınır. Bu sınavların nasıl yapılacağı ve değerlendirme esasları, Konservatuvar Giriş Sınavları Yönetmeliğinde yazılıdır. Yetenek Sınavlarına girmeye aday öğrenciler, MEB ve YÖK yasa ve yönetmelikleri doğrultusunda saptanır.
Madde 5:
Sahne Sanatları Bölümü:
Şan ve Opera, Bale, Geleneksel Halk Dansları ve Tiyatro anasanat dallarından oluşur. Bu anasanat dallarında lisans düzeyinde eğitim ve öğrenim verilir. Ancak, Şan ve Opera Anasanat Dalına kabul edilen öğrenciler, bir yıllık hazırlık okuduktan sonra, başarılı oldukları taktirde lisans öğrenimine alınırlar. Bir yıllık hazırlık döneminin sonuda Konservatuvar Lisans öğretim ve sınav yönetmeliğinin öngördüğü meslek derslerinden başarısız olan öğrencilerin Konservatuvar ile ilişkileri kesilir.
Bu üç anasanat dalına, Konservatuvar lise mezunları yetenek sınavı ile, diğer lise mezunları ise en az 120 (yüzyirmi) eşit ağırlıklı ya da sosyal ÖSS puanı alanlar arasından önkayıt sistemi ile yetenek sınavı ile alınırlar.
Sahne sanatları bölümünün Bale Anasanat Dalına ise, Piyano ve Arp ile Yaylı Çalgılar anasanat dallarında olduğu gibi ilköğretim, lise ve lisans düzeylerinde olmak üzere üç aşamada eğitim ve öğretim verilir. Bu üç aşama bir öğrenim bütünlüğü içinde düzenlenir ve en azaltı, en çok on yıllık bir öğrenimi kapsar.
Bu anasanat dallarına Yetenek ve Yatkınlık sınavı ile öğrenci alınır. Her aşamadan sonra, başarılı öğrencilere diploma verilir.
Madde 6:
Caz ve Pop Müzikleri Bölümü:
Caz ve Pop olmak üzere iki anasanat dalından oluşur. Bu bölümde lisans düzeyinde eğitim ve öğretim yapılır.
Bu bölümde Konservatuvar lise mezunları yetenek sınavı ile, diğer lise mezunları ise önkayıt ve yetenek sınavı ile öğrneci alınır. Önkayıt için ÖSS'den en az 120 (yüzyirmi) eşit ağırlıklı ya da sosyal puan almak gerekir. Konservatuvar mezunlarının ÖSS sınavına girme zorunluluğu yoktur.
Madde 7:
Müzikoloji Bölümü:
Türk Müziği Müzikoloji ve etnomüzikoloji anabilim dallarından oluşur.
Bu bölümde lisans eğitim ve öğrenimi yapılır. Bu bölüme, önkayıt ve yetenek sınavı ile öğrenci alınır. Önkayıt için, adaylarda en az 120 (yüzyirmi) eşit ağırlıklı ya da sosyal puan aranır.
Madde 8:
Bu ana kadar adı geçen bölümlerin yönetiminden sorumlu olarak bölüm başkanları, anasanat dallarının eğitim ve öğretim işlerinden sorumlu olacak anasanat dalı başkanları, anasanat dalları içinde yer alacak diğer ilgili birimlerin başında da sanat dalı başkanları bulunur.
Madde 9:
Bu bölümlerin ders program ve müfredatları, ilgili bölüm ve anasanat dalı başkanının da katılımıyla, Konservatuvar Yönetim Kurulu tarafından yapılır. Müfredat ve program hazırlanırken, kulak eğitimi ve solfej, temel piyano eğitimi, armoni vb. dersler, bölümler arası ortak zorunlu dersler olarak program içinde yeralır. Bu temel ilkedir.
Madde 10:
Seslendirme ve Gösteri Toplulukları:
Geleneksel Türk Müziği Toplulukları (korolar ve çalgı toplulukları), Bando, Geleneksel Türk Halk Dansları Topluluğu, Bale, Tiyatro, Caz ve Pop Topluluğu ile Senfoni Orkestrasından oluşur. Toplulukların adlarının başında Bergama Belediyesi Konservatuvarı sıfatı bulunur. Senfoni orkestrası, Bale, Tiyatro ve Bando dinleti ve gösterilerinde Türk sanatçılarının da eserlerine mutlak surette yer vermeleri temel ilkedir.
Seslendirme ve Gösteri topluluklarında görev yapacak kişiler, sanatçı birikimine, kimliğine ve kişiliğine sahip olanlar arasından sınavla seçilir ve bir yıl sözleşmeli olarak atanır. Her yıl, sanatçının uzmanlık alanında yapılacak sınav sonucu, sanatçının yeniden atanması yapılabilir. "Atama, Yükselme ve Yeniden Atama" sınavları ile ilgili kurallar, Seslendirme ve Gösteri Toplulukları Sınav ve Atama Yönetmeliğinde yazılıdır.
Madde 11:
Kurslar ve Seminerler:
Konservatuvar, 1. maddede yazılı amaçları doğrultusunda müziğin herhangi bir dalını ya da alanını kapsayan kurslar açar. Kursiyerlerin seçimi yetenek sınavıyla gerçekleştirilir. Kursu başarıyla tamamlayanlara kurs gördüğü alanı belirleyen sertifika verilir. Kursların süresi ilgili alana göre belirlenir. Kursiyerlerden kurs ücreti alınır. Bunun yanında, müziğin belirli alanlarında çalışan müzikçiler için, alanlarındaki bilgi görgülerini artırmak, onları yeni bulgulardan ve gelişmelerden haberdar etmek amacıyla seminerler düzenler. Seminerlere katılanlara, seminer katılım sertifikası verilir.
Madde 12:
Konservatuvar organları:
Konservatuvar bünyesinde;
a)    Konservatuvar Yönetim Kurulu
b)    Konservatuvar Kurulu
c)    Konservatuvar akademik Kurulu
Olmak üzere üç ayrı kurul bulunur. Bu kurullardan: KonservatuvarYönetim Kurulu, Danışma Kurulu Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince Danışma Kurulu üyelerinden oluşur. Konservatuvar eğitim-öğretim ve idari işlerin sağlıklı yürütülmesi yanında, öğretim elamanı alma ve görevdeki öğretim elamanının sözleşmesine son verme tekliflerini Belediye Başkanının onayına sunma, Konservatuvara yeni bir bölüm ya da anasanat dalı açma veya ilgili bölümü veya anasanat dalını yeniden düzenleme, öğrenci alımlarında jürilerin düzenlenmesi ve sınavların yapılması, konser etkinliklerinin yıllık planlaması, sempozyum, kurs seminer gibi etkinliklerin düzenlenmesi yanında, kitap, dergi, bülten vb. yayınların yapılmasından sorumludur.
Konservatuvar Kurulu, Konservatuvar Yönetim Kurulu üyeleri, Bölüm Başkanları ve anasanat dalı başkanlarının katılımıyla oluşur. Ders programları ve müfredatların düzenlenmesinden ve sağlıklı yürütülmesinden sorumludur.
Konservatuvar akademik Kurulu, tüm öğretim elemanlarının katılımıyla oluşur. İstişari bir kurul olup, karar alınmaz. Konservatuvar Kuruluna sunulacak tüm önerileri görüşülür.
Madde 13:
Bu yönetmeliğin yürütülmesinden Konservatuvar Yönetim Kurulu sorumludur.
Basın: 03-230/ 18



YANIKOĞLU II

HİZMETİNİZDE

YANIKOĞLU SÜPER MARKETİN İKİNCİ MAĞAZASI AÇILDI

(Eski Mavi Market)

baytak.gif (9634 bytes)

 

ismetbaytak@hotmail.com

bergamakuzeyege@hotmail.com

 

 

berg-int.jpg (4556 bytes)

 

cizgi1.jpg (425 bytes) cizgi2.jpg (579 bytes) cizgi3.jpg (545 bytes)

HER SALI GÜNCELLENİR